dissabte, 1 de novembre del 2008

El descalendari 3

EL DESCALENDARI
O
LA REBEL·LIÓ DEL CALENDARI

Estava fart de començar en gener i acabar en desembre; i més encara d’haver d’anar sempre de l’1 al 30 o al 31. Al principi, es conhortava amb un de 28 i amb el de 29 cada quatre anys. Però, passat el temps, aquest respir va ser insuficient. De manera que va començar a preparar meticulosament el seu pla de rebel·lió.

Va passar una nit sencera canviant l’ordre dels mesos, fins i tot se li va ocórrer llevar quatre dies a desembre i posar-los a febrer.

El Sol eixia i el calendari més clar ho tenia. Després de fer i refer una llista amb els canvis que faria, va dir amb malícia:
- Setembre, octubre i novembre seran els tres primers mesos.
- Per què juny i juliol s’han de dir tan paregut? A partir d’ara seran juny i gira-sol.
- Una altra cosa –va dir- l’any no durarà 365 dies sinó 250 perquè així els mesos tindran menys dies i l’any no es farà tan llarg ni tan pesat.

La gent va començar a queixar-se: hi havia menys dies de vacances; algunes persones no podien celebrar el seu aniversari, perquè el seu dia no apareixia en el calendari... Les queixes van arribar al calendari i aquest va començar a dubtar:
- No sé què fer!

Sentia veus d’un àngel que li deien que les persones no podien descansar per la seua culpa. Sentia també veus d’un dimoni que l’animaven a continuar.

Al final, el calendari es va tornar arrere i tot va tornar a la normalitat.


Àlex Andrés, Jaume Cervera, Gema Gordillo i Eduardo Rocamora (1 ESO C)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Pilar,
Per fi he aconseguit entrar al blog.T'ha quedat molt bé. M'agraden molt els contes que hi ha: també està el que he fet jo (el grup)!!!!!
Ja ens veiem
Edu

Anònim ha dit...

Hola Pilar,

M'agradat molt el blog i espere que poses moltes més coses.

Ah! i també esta la història que varem fer el meu grup!
Finalment adéu.

Anna Garcia 1c