dissabte, 1 de novembre del 2008

El descalendari 4



EL DESCALENDARI
O
LA REBEL·LIÓ DEL CALENDARI


Estava fart de començar en gener i acabar en desembre; i més encara d’haver d’anar sempre de l’1 al 30 o al 31. Al principi, es conhortava amb un de 28 i amb el de 29 cada quatre anys. Però, passat el temps, aquest respir va ser insuficient. De manera que va començar a preparar meticulosament el seu pla de rebel·lió. “Canviaré gener per juliol i desembre per maig” va decidir. També va canviar l’ordre dels dies: 1, 4, 22, 30, 6...


El propietari del calendari es va queixar al fabricant i aquest va vigilar escrupulosament tots els calendaris que eixien de la seua impremta. Cada jornada revisava mes per mes, dia per dia, tots els que venia. Però al dia següent sempre hi havia algú que telefonava per a queixar-se del desordre del calendari que havia comprat. Aquell home estava desesperat, pareixia que els calendaris estaven prenent vida.


Qui també estava desesperant-se era el propi calendari: tots els dies havia de lluitar contra la revisió minuciosa del fabricant. Finalment, es va rendir i tot tornà a la normalitat.